bottersvanorm002015.jpg bottersvanorm002013.jpg bottersvanorm002011.jpg bottersvanorm002009.jpg bottersvanorm002007.jpg bottersvanorm002005.jpg
Iets Over Mijzelf
Na mijn werkzame leven als elektronicus bij Defensie wordt een gedeelte van de vrije tijd gevuld met modelbouw. Al in mijn jonge jaren werden er zweefvliegtuigjes en grote vliegers gebouwd. In de periode bij de Marine heb ik een model van een onderzeebootjager mogen bouwen. Na mijn diensttijd toch weer aan het zweefvliegen geslagen. Op een dag greep Jan de Wind mijn model en voor ik het wist lag het in 1000 stukjes tussen de heidestruiken. Dat was het moment waarop ik gestopt ben met modelbouw. Maar na jaren kwam weer de drang om iets met mijn handen te creŽren en dat werd de bouw van een Botter.
Daar heb je wat machientjes bij nodig en nog wat handgereedschap. Voor ik kon beginnen met de bouw van zo'n model werd eerst een hobbyzaak bezocht. Daar werd een lintzaag, een schuurmachine en een dremeltje gekocht. Het overige gereedschap had ik wel. Beitels, zaagjes, schuifmaat, linealen, vijlen, boormachine enz. Nu nog een ruimte waar ik heerlijk de rommel de rommel kon laten. Documentatie op de kop tikken. Van Beylen geeft in het boek De Botter een goede uitleg over hoe te bouwen met al de benamingen die zo voorkomen op zo'n oud vissersvaartuig. Op de zolder realiseerde ik een afgesloten ruimte waarachter niet zo nauw hoefde te worden gekeken wat betreft schuren en zagen. Al snel kwam er een grote stofzuiger, onmisbaar om soms de werkplek leefbaar en beloopbaar te maken zonder op te moeten passen dat je veel onder je schoenen meeneemt als je de ruimte verlaat. Nu woon ik alleen, maar toch, zaagsel en stof in je hele huis geeft nog meer werk.
Beetje raar ook als de visite zijn/haar naam kan schijven in het houtstof op de meubels. :):):)
Genoeg geschreven, ik ga weer aan de slag.
Vandaag
bottersvanorm002001.jpg