Vandaag
Lakken
De Kubboot werd vroeger in de Harpuis gezet. Een vette boel maar het hout was goed geconserveerd. Het heeft van nature een donkere kleur.
Bij dit bootje heb ik de binnenzijde zeer donker bruin gekleurd met een waterbeits. De kleur van deze beits is Donker Teak. In vier of vijf lagen moet het worden aangebracht en daarna een keer worden gelakt met een matte blanke lak, al dan niet waterdragend. Maar voordat u dit gaat doen is het verstandig om eerst de buitenkant van het bootje te kleuren en te lakken. Of, zoals u wilt, alleen lakken. Stel u schiet uit of morst met de donkere kleurbeits en de buitenkant is niet gelakt, dan heeft u een groot probleem. Dus eerst de buitenkant behandelen. De buitenkant kleuren gaat ook met een kleurbeits. Dit zou bijvoorbeeld de kleur 'Eiken' kunnen zijn. Daarna een paar keren aflakken. Pas dán de binnenzijde behandelen. Op beide foto's ziet u het behandelde scheepje.

kub-lakken001015.jpg kub-lakken001013.jpg kub-lakken001011.jpg kub-lakken001009.jpg kub-lakken001007.jpg kub-lakken001005.jpg kub-lakken001003.jpg